Εγκαταλείπει τα σχέδια για υπερατλαντικές πτήσεις η Ryan Air

Εγκαταλείπει τα σχέδια για υπερατλαντικές πτήσεις η Ryan Air

243
Εγκαταλείπει τα σχέδια για υπερατλαντικές πτήσεις η Ryan Air

Εγκαταλείπει τα σχέδια της για επέκταση στην αμερικανική αγορά η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryan Air.

Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση για έγκριση της επένδυσης από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η Ryan Air δήλωσε πως δεν έχει εγκρίνει κανένα σχέδιο για υπερατλαντικά δρομολόγια και δεν σκοπεύει να το κάνει στο μέλλον.

Ο μεγαλύτερος low cost ευρωπαϊκός αερομεταφορέας, θα προσέφερε πτήσεις από και προς 14 πόλεις της Αμερικής, συνδέοντας μεταξύ άλλων το Δουβλίνο, το Λονδίνο και το Βερολίνο με τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και την Ουάσιγκτον. Το αντίτιμο για το χαμηλότερο ναύλο απλής μετάβασης (one way ticket)  θα ανερχόταν σε 15 δολάρια, ενώ τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν σε μια πενταετία, καθώς η εταιρεία θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσει στην αγορά 20 έως 30 αεροσκαφών ευρείας ατράκτου από τις εταιρείες Airbus ή Boeing.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της RyanAir : “Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να ταξιδεύουν οικονομικά στην Αμερική και το ίδιο ισχύει και για τους αμερικανούς που επισκέπτονται την Ευρώπη. Η κίνησή μας αποτελεί τη λογική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή αγορά». Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της υπαναχώρησης από τη συγκεκριμένη επένδυση.

Οι υπερατλαντικές αεροπορικές διαδρομές είναι από τις πιο επικερδείς παγκοσμίως και κυριαρχούνται από παραδοσιακές ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες, όπως η British Airways και η American Airlines.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.