Aντεπίθεση της Turkish Airlines… στην Αθήνα

Aντεπίθεση της Turkish Airlines… στην Αθήνα

98
Aντεπίθεση της Turkish Airlines… στην Αθήνα

Μπορεί η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να μην ‘επιτρέπει’ τη δρομολόγηση τέταρτης ημερήσιας πτήσης της από Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη για την Turkish Airlines, ο τουρκικός κολοσσός όμως δεν το βάζει κάτω. Για τους θερινούς μήνες η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε τη δρομολόγηση ‘μεγαθήριων’ αεροσκαφών για να εξυπηρετήσουν τις υπάρχουσες 3 πτήσεις της αλλά και την αυξανόμενη επιβατική κίνηση που φαίνεται ότι θα απορροφήσει. Ειδικά για την πρωινή και τη νυχτερινή καθημερινή πτήση της από την Αθήνα (αναχώρηση στις 21.45) η Turkish θα δρομολογεί αεροσκάφη κυρίως μακρινών πτήσεων και μεγάλης χωρητικότητας. Πιο συγκεκριμένα θα δρομολογεί αεροσκάφη τύπου Boeing 777 (με χωρητικότητα 337 επιβάτες) ενώ για την πρωινή πτήση της θα δρομολογήσει αεροσκάφη Αirbus A330 ή Α340 (χωρητικότητας 270- 310 επιβατών). Για τη μεσημεριανή πτήση η εταιρεία θα δρομολογεί Airbus A321 (180 επιβατών). Τα αεροσκάφη στις πρωινές και βράδυνες πτήσεις θα προσφέρουν στους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης ‘πολυτέλειες’ υπερατλαντικού ταξιδιού, ενώ τα καθίσματα και η ψυχαγωγία σε όλες τις θέσεις θα είναι της εμβέλειας ενός ταξιδιού μακρινών αποστάσεων.

Οι ανταγωνιστές της Turkish Airlines, στο ίδιο δρομολόγιο, δηλαδή η Aegean και η Pegasus Αirlines, δρομολογούν αεροσκάφη μεσαίων αποστάσεων Α320 (χωρητικότητας 150- 170 επιβατών).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.