Η αυστραλιανή ακτοφυλακή ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη της ναυτικής ασφάλειας

Η αυστραλιανή ακτοφυλακή ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη της ναυτικής ασφάλειας

79
Η αυστραλιανή ακτοφυλακή ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη της ναυτικής ασφάλειας

Νέες οδηγίες εξέδωσε η Australian Maritime Safety Authority (AMSA) αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου πλοίων στα λιμάνια της Αυστραλίας τα οποία παραβιάζουν τους διεθνείς κανονισμούς.

Συγκεκριμένα, η AMSA εξέδωσε την οδηγία (Marine Notice) 03/2015 σύμφωνα με την οποία, πλοία τα οποία δεν συμμορφώνονται με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας, τη διεθνή εργατική νομοθεσία και τις ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, θα υπόκεινται σε απαγόρευση εισόδου αλλά και χρήσης των λιμανιών της Αυστραλίας. Η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη της αυστηρότητας των αυστραλιανών αρχών απέναντι στην πλημμελή διεθνή ναυσιπλοΐα, ενώ… ξεπερνά τα όρια του Tokyo MOU και του Indian Ocean MOU στα οποία είναι ενεργό μέλος.

Περαιτέρω, σε περίπτωση που η προαναφερθείσα Αρχή κρίνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν σε ένα πλοίο είναι απαράδεκτες, θα εξετάζει την επιβολή κυρώσεων και σε άλλα πλοία που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία ή διαχείριση της ίδιας εταιρείας, με δυνατότητα επέκτασης των κυρώσεων ακόμα και στο σύνολο των πλοίων υπό διαχείριση ή ιδιοκτησία μιας εταιρείας.

Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκονται υπό του καθεστώτος απαγόρευσης της αυστραλιανή ακτοφυλακής τέσσερα πλοία, ένα εκ των οποίων για περίοδο δώδεκα μηνών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.