Επέκταση στόλου και προσέλκυση κεφαλαίων για την GoodBulk

Επέκταση στόλου και προσέλκυση κεφαλαίων για την GoodBulk

180
Επέκταση στόλου και προσέλκυση κεφαλαίων για την GoodBulk

Η εταιρεία GoodBulk, με έδρα στο Μονακό, ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με την ING Bank για χορήγηση δανείου ύψους $73 εκατ. Το δάνειο έχει διάρκεια πέντε ετών και επιτόκιο LIBOR, πλέον επιπρόσθετου περιθωρίου της τάξης του 2,935% ετησίως. Συγχρόνως η εταιρεία, η οποία δραστηριοποείται στην αγορά του χύδην ξηρού φορτίου, έχει προχωρήσει στην έκδοση 572.738 κοινών της μετοχών προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια ύψους $10 εκατ.

Από τα κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία προχωρά στην χρηματοδότηση για περαιτέρω αύξηση του στόλου της. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου παρέλαβε το «M/V Aquasalwador», κατηγορίας Capesize, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2012.

Η GoodBulk βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της καθώς τον περασμένο μήνα αγόρασε δύο Capesizes, ενώ πούλησε ένα Supramax.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 26 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, εκ των οποίων 24 κατηγορίας Capesize, 1 Panamax και 1 Supramax.

Φωτό: goodbulk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.