Ένα πλοίο- θαύμα της τεχνολογίας στα ελληνικά ύδατα

Ένα πλοίο- θαύμα της τεχνολογίας στα ελληνικά ύδατα

6753
Ένα πλοίο- θαύμα της τεχνολογίας στα ελληνικά ύδατα

Η αυξημένη ζήτηση και οι ειδικές απαιτήσεις που αφορούν τη μεταφορά ανεμογεννητριών και άλλων εξαρτημάτων, σε συνδυασμό με την ανάγκη για μια πιο βιώσιμη ναυτιλία, οδήγησαν την Enercon στην ανάπτυξη του E-Ship 1, ενός υβριδικού πλοίου το οποίο χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για την πρόωσή του.

Το εν λόγω πλοίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα Flettner Rotor-Sail με περιστρεφόμενα κυλινδρικά ιστία, με σκοπό την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας για τη δημιουργία πρόωσης. Το σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να λειτουργεί εντελώς αυτόματα, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ισχύος. Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει ένα σύστημα υβριδικής (diesel-electric) πρόωσης, καθώς και ειδικά σχεδιασμένη προπέλα και πηδάλιο.

Το E-Ship 1 εξασφαλίζει με αυτό τον τρόπο την μεταφορά των φορτίων της Enercon με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, προωθώντας το αίσθημα οικολογικής ευθύνης της εταιρείας, δεδομένης και της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.