H οικογένεια Αλαφούζου στρέφεται στις νορβηγικές χρηματαγορές

H οικογένεια Αλαφούζου στρέφεται στις νορβηγικές χρηματαγορές

499
H οικογένεια Αλαφούζου στρέφεται στις νορβηγικές χρηματαγορές

Από την Τετάρτη 4 Ιουλίου, οι μετοχές της ναυτιλιακής Okeanis Eco Tankers, συμφερόντων της οικογενείας Αλαφούζου, ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στη χρηματιστηριακή αγορά του Όσλο.

Η δημόσια εγγραφή της Okeanis ύψους $100 εκατ. ολοκληρώθηκε επιτυχώς στη Merkur Market της Νορβηγίας, καθώς όπως ανακοίνωσε η δικηγορική εταιρεία Watson Farley & Williams (WFW), η οποία παρείχε τις υπηρεσίες της για την επιτυχή εισαγωγή της εταιρείας στις χρηματαγορές του Όσλο, η εν λόγω IPO υπερκαλύφθηκε.

Σημειώνεται ότι ο στόλος της Okeanis  αποτελείται από 6 δεξαμενόπλοια, 3 Aframax και 3 Suezmax , εκ των οποίων τα 4 χρονοναυλώνονται. Παράλληλα 8 VLCCs είναι υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries’ Ulsan της Νοτίου Κορέας.

Τέλος η Watson Farley & Williams (WFW) αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η τοποθέτηση θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της εταιρείας για τον επόμενο χρόνο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.