Ένα πρωτοποριακό σκάφος για τις ανάγκες θαλάσσιων αιολικών πάρκων

Ένα πρωτοποριακό σκάφος για τις ανάγκες θαλάσσιων αιολικών πάρκων

316
Ένα πρωτοποριακό σκάφος για τις ανάγκες θαλάσσιων αιολικών πάρκων

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε από τα νορβηγικά ναυπηγεία Ulstein Verft η παράδοση στην γερμανική εταιρεία «Bernhard Schulte Offshore» του σκάφους «Windea Leibniz», το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του γερμανικού θαλάσσιου αιολικού πάρκου Sandbank, που βρίσκεται στην Βόρεια Θάλασσα.
Το αιολικό πάρκο Sandbank, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται εφέτος και κόστισε σχεδόν €1,2 δις, βρίσκεται στον κατάλογο των είκοσι μεγαλύτερων αιολικών πάρκων στον κόσμο.
Το νέο σκάφος, που θα ξεκινήσει τους πλόες του τον ερχόμενο Απρίλιο θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του αιολικού πάρκου και την απρόσκοπτη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από τις 72 ανεμογεννήτριες της «Siemens Wind Power Service».
Τη σχεδίαση του «Windea Leibniz» είχε αναλάβει η εταιρεία Ulstein Design & Solutions AS, ενώ την κατασκευή του τα νορβηγικά ναυπηγεία Ulstein Verft.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bernhard Schulte Offshore, με έδρα το Αμβούργο, κος Matthias Müller, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το σκάφος διακρίνεται για την ανθεκτικότητά του στις καιρικές συνθήκες καθώς και τη σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.
Windea Leibniz5

Windea Leibniz4


Φωτό: ulstein.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.