Η Βραζιλία ανασχεδιάζει τον τομέα της παραγωγής καυσίμων

Η Βραζιλία ανασχεδιάζει τον τομέα της παραγωγής καυσίμων

60
Η Βραζιλία ανασχεδιάζει τον τομέα της παραγωγής καυσίμων

Με στόχο την ενίσχυση του ελεύθερου ανταγωνισμού και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα της διύλισης πετρελαίου, η κυβέρνηση της Βραζιλίας, με ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας, Frenando Coelho Filho, προωθεί την πρωτοβουλία «Fuel Brazil».
Τα χαρακτηριστικά που διέπουν αυτήν την πρωτοβουλία είναι ο ανασχεδιασμός του τομέα της παραγωγής καυσίμων, η προσέλκυση νέων επενδύσεων κυρίως στον τομέα της παραγωγής πετρελαίου, ιδιαίτερα στον χώρο της διύλισής του και η εφαρμογή ενός πλαισίου που να επιτρέπει την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών και των τερματικών σταθμών για εισαγωγές/εξαγωγές πετρελαίου.
Επιπρόσθετα, το άνοιγμα της πετρελαϊκής αγοράς θα καταστήσει την Βραζιλία πιο ελκυστική για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο τομέας παραγωγής πετρελαίου της Βραζιλίας, ο οποίος μέχρι στιγμής τελεί υπό τον έλεγχο της κρατικής εταιρείας Petrobras σε ποσοστό 95%, είναι αναγκαίο να αναδιοργανωθεί. Η αναδιοργάνωση σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Βραζιλία αποτελεί την 5η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στον κόσμο, θα ενισχύσει περαιτέρω την θέση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARCELO SAYAO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.