Ένας καρχαρίας “σαρώνει” τα ύδατα σε λιμάνια και ωκεανούς

Ένας καρχαρίας “σαρώνει” τα ύδατα σε λιμάνια και ωκεανούς

275
Ένας καρχαρίας “σαρώνει” τα ύδατα σε λιμάνια και ωκεανούς

Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ υπέγραψε την προηγούμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου συμφωνία με τη νεοφυή επιχείρηση (Start-up Company) «RanMarine» για την προμήθεια υποθαλάσσιου εξοπλισμού, που θα έχει τη δυνατότητα να σαρώνει τα ύδατα σε λιμάνια και ωκεανούς καθαρίζοντάς τα από τα πλαστικά αντικείμενα που αιωρούνται σε αυτά.
Τα εν λόγω υποθαλάσσια μηχανήματα έχουν τη μορφή ενός καρχαρία και τους έχει δοθεί η κωδική ονομασία: «Waste Sharks».
Αυτό που καθιστά την εφεύρεση της ολλανδικής start-up επιχείρησης ξεχωριστή, καινοτόμο και ιδιαιτέρως «έξυπνη» είναι το γεγονός ότι μπορεί να λειτουργεί εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο επτά ημέρες την εβδομάδα. Το συγκεκριμένο μηχάνημα, που έχει το μέγεθος ενός συνηθισμένου επιβατηγού αυτοκινήτου, διαθέτει ένα «ανοιχτό στόμα» σαν καρχαρίας που βρίσκεται 35 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και δύναται να συλλέξει περίπου 500 κιλά θαλάσσιων αποβλήτων, που αιωρούνται στα ύδατα.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα τροφοδοτείται με ενέργεια από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με ηλιακό φορτιστή.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για τον «καρχαρία» που τρέφεται με απόβλητα.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=TLtvpwiUlug

Φωτό: www.portofrotterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.