Πως ένα σκάφος περιπολίας για παράνομη αλιεία μετατρέπεται σε mega yacht (βίντεο)

Πως ένα σκάφος περιπολίας για παράνομη αλιεία μετατρέπεται σε mega yacht (βίντεο)

901
Πως ένα σκάφος περιπολίας για παράνομη αλιεία μετατρέπεται σε mega yacht (βίντεο)

Το «Norna» ένα σκάφος που άλλοτε διενεργούσε περιπολίες στην Βόρεια Θάλασσα και τον Ατλαντικό για εντοπισμό παράνομων αλιέων για λογαριασμό της σκωτσέζικης κυβέρνησης και της Υπηρεσίας Προστασίας της Αλιείας, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα από τα πλέον πολυτελή κρουαζιερόπλοια, που πλέει στις πιο απαιτητικές θάλασσες του κόσμου, στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και στο Νότιο ή αλλιώς Ανταρκτικό Ωκεανό.
Η βάση του άλλοτε περιπολικού σκάφους, που πλέον ονομάζεται «Enigma XK», βρίσκεται πια στο Κέιπ Τάουν και για να το ναυλώσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των σχεδόν €240.000 ανά εβδομάδα.
Το μήκους 72 μέτρων «Norna» ξεκίνησε να λειτουργεί ως περιπολικό σκάφος το 1988 και αποσύρθηκε το 2010, μετά από 22 χρόνια συνεχών περιπολιών με στόχο την πρόληψη της παράνομης αλιείας.

4405021350_4e71af4f64_z

Φωτό: flickr.com/SAS71
Το σκάφος υπέστη εκτενείς μετασκευές σε ναυπηγείο στην Γαλλία και πλέον είναι ένα σύγχρονο, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που μπορεί να φιλοξενήσει στους άνετους χώρους του έως και 12 επιβάτες.
Το «Enigma XK» έχει ταχύτητα πλεύσης 11 κόμβων και φέρει τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Λειτουργεί με ένα πλήρωμα 19 ατόμων και διαθέτει γυμναστήριο, τζακούζι καθώς και ελικοδρόμιο.
Χρειάστηκαν 26 μήνες και 280.000 εργατοώρες για τη μετατροπή του περιπολικού σκάφους σε κρουαζιερόπλοιο.
Μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της μετασκευής του περιπολικού σκάφους σε πολυτελές mega yacht, εδώ.

Φωτό: https://www.youtube.com/watch?v=_g_4CAp2HFE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.