Καθελκύστηκε και το δεύτερο πλοίο μεταφοράς τσιμέντου που χρησιμοποιεί LNG

Καθελκύστηκε και το δεύτερο πλοίο μεταφοράς τσιμέντου που χρησιμοποιεί LNG

1642
Καθελκύστηκε και το δεύτερο πλοίο μεταφοράς τσιμέντου που χρησιμοποιεί LNG

Στα ολλανδικά ναυπηγεία Ferus Smit, στο Westerbroak στη βορειοανατολική Ολλανδία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου η τελετή καθέλκυσης του πλοίου «MV Ireland», που είναι το δεύτερο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου στον κόσμο που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Το MV Ireland μαζί με το αδελφό του πλοίο MV Greenland, του οποίου η ναυπήγηση ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κατασκευάστηκαν για λογαριασμό της εταιρείας JT Cement, που αποτελεί μία κοινοπραξία των εταιρειών Erik Thun AB και KG Jebsen Cement of Norway.
Το MV Ireland μαζί με το MV Greenland αποτελούν τα πρώτα πλοία ξηρού φορτίου που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Και τα δύο πλοία διαθέτουν ειδικές κάθετες δεξαμενές στην πλώρη τους για την αποθήκευση του φυσικού αερίου.
Επιπλέον, τα δύο πλοία έχουν εξοπλιστεί με ένα καινοτόμο αυτοματοποιημένο σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης τσιμέντου που χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα για τη ρευστοποίηση του τσιμέντου.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την καθέλκυση του MV Ireland.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=DgeJsJVg_Uk

Φωτό: www.ferus-smit.nl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.