Τελετή υποδοχής πρωτοετών σπουδαστών στη Σχολή Πλοιάρχων της ΑΕΝ Ιονίων νήσων

Τελετή υποδοχής πρωτοετών σπουδαστών στη Σχολή Πλοιάρχων της ΑΕΝ Ιονίων νήσων

812
Τελετή υποδοχής πρωτοετών σπουδαστών στη Σχολή Πλοιάρχων της ΑΕΝ Ιονίων νήσων

Τους νέους σπουδαστές του εκπαιδευτικού έτους 2015-2016 υποδέχθηκε σήμερα η Σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημητρίου, o οποίος τέλεσε τον αγιασμό.
Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ορόσημο για την σχολή διότι συμπληρώθηκαν σαράντα έτη από την ανέγερση και λειτουργία της όταν πρωτολειτούργησε το 1975 χάρη στην δωρεά των Κεφαλλονιτών πλοιοκτητών της οικογένειας Βεργωτή . Η Ακαδημία ανακαινίσθηκε ολοσχερώς πριν ένα χρόνο χάρη στην ευγενή δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου, δαπάνης που υπερέβη το ποσό των 600,000 Ευρώ ,ενώ πριν ένα μήνα περίπου το Ίδρυμα ανακαίνισε ριζικά το αμφιθέατρο της σχολής.
Μετά το πέρας της τελετής οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους που εγκαταστάθηκαν τον προηγούμενο μήνα οι τέσσερις υπερσύγχρονοι προσομοιωτές γέφυρας πλοίων TRANSAS NTPRO 5000 καθώς και ο Προσομοιωτής ναυτικών επικοινωνιών GMDSS έξι θέσεων συνολικής δαπάνης περίπου 600,000 Ευρώ με δαπάνη στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ. Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια εργαστηρίου πολυμέσων αξίας 70,000 Ευρώ όπου αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα με κονδύλια επίσης του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Επίσης έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την επισκευή και συντήρηση της εξωτερικής περίφραξης του οικοπέδου της σχολής χάρη στην ευγενή χορηγία της πλοιοκτήτριας εταιρίας Blue Star Ferries.
Με τα προαναφερόμενα έργα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά η Ακαδημία τόσο από άποψη κτηριακών εγκαταστάσεων όσο και από πλευράς ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους σπουδαστές.
Το παρών από τις αρχές του νησιού έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκκάτος, ο επιστημονικός συνεργάτης της Βουλευτή Α. Θεοπεφτάτου Γιάννης Βαρούχας, η κα Στεφανία Βεργωτή από την οικογένεια των ευεργετών, ο κ. Αγγελος Μπενετάτος και ο Θανάσης Μουίκης, ως εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», καθώς και οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.