Ο Μισισιπής, αντιμέτωπος με ξηρασία για τρίτη διαδοχική χρονιά

Ο Μισισιπής, αντιμέτωπος με ξηρασία για τρίτη διαδοχική χρονιά

118
Ο Μισισιπής, αντιμέτωπος με ξηρασία για τρίτη διαδοχική χρονιά

Ο ποταμός Μισισιπής κινδυνεύει με bottleneck για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς ο ζεστός, ξηρός ανοιξιάτικος καιρός και η χαμηλή χιονοστρωμνή του χειμώνα περιορίζουν την ποσότητα νερού που τροφοδοτεί τον ποταμό, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ θα καταγράψουν θερμότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και για πρώτη φορά από το 2021 δεν υπάρχει καμία περιοχή που να κινδυνεύει από μεγάλες πλημμύρες, σύμφωνα με το Spring Outlook report της υπηρεσίας, που εκδόθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Οι συνθήκες ξηρασίας αναμένεται να διατηρηθούν ή να επιδεινωθούν σε τμήματα των Μεγάλων Πεδιάδων και των Βραχωδών Ορέων.

Ο Μισισιπής αποτελεί μια ζωτικής σημασίας αρτηρία μεταφοράς εμπορευμάτων από μια περιοχή που αντιπροσωπεύει το 92% των αγροτικών εξαγωγών των ΗΠΑ. Όμως η εν λόγω υδάτινη οδός, όπως και άλλες ζωτικής σημασίας εμπορικές αρτηρίες, συμπεριλαμβανομένης της Διώρυγας του Παναμά, είναι όλο και πιο ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή.

Παρ’ όλα αυτά, οι εμπειρογνώμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας σημειώνουν ότι δεν είναι βέβαιο τι θα συμβεί με τα επίπεδα των υδάτων του Μισισιπή αργότερα μέσα στο έτος και ότι οι συνθήκες πρέπει να παρακολουθούνται κατά τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.