Αγγελική Φράγκου: Οι τρέχουσες συνθήκες οικονομίας και ναυτιλίας

Αγγελική Φράγκου: Οι τρέχουσες συνθήκες οικονομίας και ναυτιλίας

283
Αγγελική Φράγκου: Οι τρέχουσες συνθήκες οικονομίας και ναυτιλίας

Tα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Navios Maritime Partners L.P.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία κατέγραψε έσοδα $327,3 εκατ. το δ’ τρίμηνο και $1,307 δισ. καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Αντίστοιχα, τα κέρδη της Navios Partners διαμορφώθηκαν σε $132,4 εκατ. και $433,6 εκατ. Τα κέρδη ανά κοινή μετοχή ήταν στα $4,3 για το δ’ τρίμηνο και στα $14,08 για το σύνολο του 2023.

Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της εταιρείας, η κ. Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της Navios Partners, δήλωσε: «Οι περιφερειακές συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή δημιούργησαν αναποτελεσματικότητα, ενώ η κίνηση των πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ συρρικνώθηκε πρόσφατα πάνω από 50%. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες αναπτύσσονται, με την Κίνα να αξιοποιεί την εξαγωγική της δύναμη. Αυτό το εύρωστο περιβάλλον μπορεί να αλλάξει γρήγορα εν μέσω αναταραχών που οφείλονται σε συγκρούσεις, αλλά και στην περίπτωση που ορισμένες οικονομίες επιβραδυνθούν».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.