LNG, αμμωνία και μεθανόλη, καύσιμα-πρωταγωνιστές για τακτικούς πλόες;

LNG, αμμωνία και μεθανόλη, καύσιμα-πρωταγωνιστές για τακτικούς πλόες;

68
LNG, αμμωνία και μεθανόλη, καύσιμα-πρωταγωνιστές για τακτικούς πλόες;

Ο νηογνώμονας ClassNK εξέδωσε Εγκρίσεις επί της Αρχής (ΑiP) για τρία σχέδια οχηματαγωγών από το Shanghai Merchant Ship Design & Research Institute (SDARI). Το πρώτο AiP αφορά ένα οχηματαγωγό μεταφορικής ικανότητας 7.000 CEU, συνολικού μήκους 199,99 μ., που μπορεί να φιλοξενήσει την τεχνολογία διπλού καυσίμου LNG και αμμωνίας. Το SDARI ενσωματώνει στον σχεδιασμό του πλοίου το σύστημα αποθήκευσης GTT MARK III Flex για την αποθήκευση LNG και αμμωνίας, προκειμένου να μεγιστοποιήσει το φορτίο που δύναται να αποθηκευτεί.

Επίσης, ο ClassNK έχει εκδώσει Εγκρίσεις επί της Αρχής για οχηματαγωγά μεταφορικής ικανότητας 10.000 CEU το καθένα, με τη δυνατότητα να τροφοδοτούνται με μεθανόλη και αμμωνία. Τα τρία αυτά σχεδιαστικά μοντέλα πλοίων του SDARI δίνουν το παράδειγμα της νέας γενιάς των πράσινων οχηματαγωγών, ανταποκρινόμενων στις μελλοντικές απαιτήσεις.

Ο ClassNK συμμετέχει ενεργά στα έργα ανάπτυξης του SDARI, διενεργώντας ελέγχους βάσει των σχετικών προτύπων και των τελευταίων κανονισμών για τα πλοία που θα υιοθετήσουν την τεχνολογία των εναλλακτικών καυσίμων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.