Στο «Maran Gas Chios» πρωτοποριακή λύση με στόχο τη μείωση των εκπομπών...

Στο «Maran Gas Chios» πρωτοποριακή λύση με στόχο τη μείωση των εκπομπών μεθανίου

1216
Στο «Maran Gas Chios» πρωτοποριακή λύση με στόχο τη μείωση των εκπομπών μεθανίου

Η Maran Gas Maritime Inc του ομίλου Αγγελικούση πρόκειται ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου έργου στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι παράγοντες του ναυτιλιακού κλάδου όπως ο νηογνώμονας Lloyd’s Register (LR), η Wärtsilä, η Shell International Trading and Shipping Company Limited (Shell), ο νηογνώμονας DNV και η Daphne Technology SA, στόχος του οποίου είναι η μείωση των εκπομπών μεθανίου από τους κινητήρες κατανάλωσης LNG.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου η Maran Gas Maritime πρόκειται να εγκαταστήσει στο πλοίο μεταφοράς LNG Maran Gas Chios την πρωτοποριακή λύση μείωσης των εκπομπών μεθανίου SlipPure™ της Daphne Technology. Η λύση SlipPure™ η οποία την περασμένη χρονιά έλαβε έγκριση από τους νηογνώμονες LR και DNV, είναι ένα σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων το οποίο μειώνει τις εκπομπές μεθανίου των κινητήρων κατανάλωσης LNG, το λεγόμενο φαινόμενο ολίσθησης μεθανίου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

H δοκιμή αφορά την εγκατάσταση του SlipPure™ σε έναν από τους βοηθητικούς κινητήρες Wärtsilä 34DF του Maran Gas Chios, καθώς και τη χρήση του συστήματος μέτρησης και αναφοράς εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου PureMetrics™ της Daphne Technology, το οποίο έλαβε τον περασμένο Ιούνιο μια αρχική έγκριση από τον LR.

O Ανδρέας Σπέρτος, Τεχνικός Διευθυντής της Maran Gas Maritime Inc. δήλωσε σχετικά με τη νέα συμφωνία: «Η Maran Gas βλέπει το LNG ως ένα άμεσα διαθέσιμο και ώριμο καύσιμο το οποίο προσφέρει σημαντική μείωση των παραγόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ναυτιλιακά καύσιμα. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η μείωση του φαινομένου ολίσθησης μεθανίου από τους κινητήρες διπλού καυσίμου σε τεχνικά εφικτά επίπεδα αποτελεί βασικό στόχο για τη βιωσιμότητα του LNG ως καυσίμου. Αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ενός μεγάλου στόλου πλοίων μεταφοράς LNG με διαφορετικές τεχνολογίες πρόωσης, η Maran Gas πιστεύει ότι η αντιμετώπιση της ολίσθησης του μεθανίου θα βοηθήσει στην απελευθέρωση όλων των δυνατοτήτων του LNG ως καυσίμου χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.