Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Φρένο της AMSA σε ένα ακόμη πλοίο

Φρένο της AMSA σε ένα ακόμη πλοίο

Εισαγωγικό κείμενο

Η Australian Maritime Safety Authority (AMSA) απαγόρευσε σε δεύτερο πλοίο της Briese Heavylift GmbH & Co. να εισέλθει στα αυστραλιανά λιμάνια για τις επόμενες 180 ημέρες, λόγω παραβιάσεων σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας.

Η AMSA εξέδωσε την απαγόρευση 180 ημερών για το πλοίο γενικού φορτίου «BBC Pearl» μετά από επιθεώρηση port state control στο Cairns, όπου διαπιστώθηκαν πολλαπλές αστοχίες στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας και άλλες ελλείψεις. Το πλοίο κρατήθηκε στο Cairns για τέσσερις ημέρες λόγω σοβαρών ελλείψεων, πριν μεταβεί στο Port Hedland, όπου εκδόθηκε η ειδοποίηση απαγόρευσης.

Η απαγόρευση σηματοδοτεί τη δεύτερη μέσα σε έναν μήνα για πλοίο που διαχειρίζεται η Briese Heavylift GmbH & Co., μετά την απαγόρευση 90 ημερών που εκδόθηκε στο «BBC Weser» στις αρχές Ιουνίου.

Η AMSA στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία έχει ιστορικό κακών επιδόσεων και έχει λάβει πολλαπλές προειδοποιήσεις ότι μελλοντικές παραβιάσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια θα οδηγήσουν στην επιβολή αυστηρών μέτρων. Με την απαγόρευση του «BBC Weser», η AMSA σημείωσε ότι ένα στα πέντε πλοία της Briese Heavylift έχει κρατηθεί στην Αυστραλία από τον Μάιο του 2021 ‒ ένα ποσοστό κράτησης που είναι πάνω από τρεις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο των πλοίων που επισκέπτονται τα αυστραλιανά ύδατα.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024