Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

  3248
  Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

  Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, με τη σκυτάλη να περνά στην Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία θα διατελέσει πρόεδρος.

  «Με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στη Κιβωτό του Κόσμου, και μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβέρνηση αντικαθιστά σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου».

  Η αλλαγή στη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου είναι ουσιαστικά εφαρμογή της διάταξης που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2022, με την οποία επιτρέπεται η προσωρινή αλλαγή της διοίκησης σε ιδιωτικούς φορείς πρόνοιας, σε περίπτωση σημαντικής υποβάθμισης της εύρυθμης λειτουργίας τους.

  Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι καταγγελίες που έχουν γίνει για κακοποιητικές συμπεριφορές είναι πολύ σοβαρές και έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, πρέπει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής και η εμπιστοσύνη όλων μας προς αυτή. Γιατί η δομή είναι τα παιδιά της, είναι οι εργαζόμενοί της, είμαστε όλοι εμείς (εθελοντές, δωρητές, χορηγοί) που έχουμε στηρίξει και πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο επιλέχθηκαν άτομα υψηλού κύρους, με τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην παιδική προστασία».

  Πρόεδρος του νέου ΔΣ θα είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία διατελεί και πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». Επιπλέον, τα μέλη του ΔΣ θα είναι ο Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Ιωάννης Παπαδάτος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού, ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, η Έρρικα Οικονόμου, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου», ο Ανδρέας Ζομπανάκης, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

  Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και θα έχει διάρκεια ένα έτος. Το νέο ΔΣ καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα  αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. «Τα νέα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν ένα δύσκολο και φορτισμένο αυτή τη στιγμή έργο. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ως Πρόεδρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει στην διάρκεια της πορείας τους ότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να ανταπεξέλθουν. Ως υπουργείο και ως κοινωνία θα πρέπει να τους στηρίξουμε για τα παιδιά της Κιβωτού, για όλους μας», δήλωσε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.