«Απόβαση» της AD Ports στην Ισπανία

«Απόβαση» της AD Ports στην Ισπανία

59
«Απόβαση» της AD Ports στην Ισπανία

O όμιλος AD Ports ανακοίνωσε την απόκτηση της ισπανικής Noatum, μιας παγκόσμιας πλατφόρμας logistics με παρουσία σε 26 χώρες.

Η εν λόγω εξαγορά, αξίας 660 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσει τη θέση και το αποτύπωμα της AD Ports μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών logistics και freight forwarding. H Noatum, η οποία ιδρύθηκε το 1963, δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: συγκεκριμένα, στους τερματικούς λιμένων, στις θαλάσσιες μεταφορές και στα logistics. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται κυρίως σε Ισπανία και Τουρκία, ενώ σημαντική είναι η παρουσία της σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα και Νοτιοανατολική Ασία.

Είναι η τρίτη μεγάλη επενδυτική κίνηση της AD Ports εντός του 2022. Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα ο όμιλος ανακοίνωσε την εξαγορά του 80% της εταιρείας διαχείρισης containerships Global Feeder Shipping (GFS) με έδρα το Ντουμπάι. Τον Σεπτέμβριο είχε προβεί στην πρώτη της διεθνή εξαγορά, αποκτώντας το 70% των Transmar International Shipping Company και Transcargo International S.A.E.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.