Τέλος σε δικαστική υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε πλοίο

    95
    Τέλος σε δικαστική υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε πλοίο

    Διευθετήθηκε δικαστική υπόθεση αναφορικά με τις κατηγορίες δοκίμου αξιωματικού για σεξουαλική παρενόχληση σε πλοίο της Maersk Line Limited (MLL), αμερικανικής θυγατρικής της A.P. Moller-Maersk.

    Σε κοινή ανακοίνωση τονίζεται ότι τόσο οι δικηγόροι της κ. Ηope Hicks όσο και της MLL δεν θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες της συμφωνίας.

    «Είναι σημαντικό για μένα ότι η περίπτωσή μου έφερε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη θάλασσα. Η διοίκηση της MLL έχει εκφράσει την ανάγκη για αλλαγή. Οι αλλαγές που έχει προτείνει είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, αλλά απαιτείται ακόμη σημαντική δράση στη ναυτιλιακή βιομηχανία», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Hope Hicks.

    «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής ότι τα γεγονότα που περιγράφει η κ. Hicks είναι απαράδεκτα. Ανεξάρτητα από το ποιος και πού είναι, όσοι εργάζονται μαζί μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι στο εργασιακό μας περιβάλλον», δήλωσε ο William Woodhour, διευθύνων σύμβουλος της Maersk Line Limited.

    Η Hicks συγκλόνισε τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα το 2021, περιγράφοντας τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από ανώτερο αξιωματικό όταν ήταν δόκιμος μηχανικός στο πλοίο «Alliance Fairfax» το 2019.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.