H Κίνα υποδέχεται το μεγαλύτερο παγκοσμίως πλοίο ανεφοδιασμού LNG

H Κίνα υποδέχεται το μεγαλύτερο παγκοσμίως πλοίο ανεφοδιασμού LNG

167
H Κίνα υποδέχεται το μεγαλύτερο παγκοσμίως πλοίο ανεφοδιασμού LNG

Το κινεζικό ναυπηγείο Guangzhou Shipbuilding International (GSI), το οποίο ανήκει στον όμιλο China State Shipbuilding Corporation, παρέδωσε πρόσφατα στην κινεζική κυβέρνηση, μετά την πραγματοποίηση μιας μετασκευής, το μεγαλύτερο έως σήμερα πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG, με την ονομασία «Hai Yang Shi You 301».

Πρόκειται για το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG της Κίνας, το οποίο μετασκευάστηκε από πλοίο μεταφοράς LNG για λογαριασμό της China National Offshore Oil Corporation (CNOOC). Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 2015 από την Jiangnan Shipbuilding, ενώ η διαδικασία της μετατροπής του σε πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο.

Διαθέτοντας συνολικό μήκος 184,7 μ., το «Hai Yang Shi You 301» μπορεί να μεταφέρει 30.000 κ.μ. υγροποιημένου φυσικού αερίου. Κατά τη διαδικασία της μετασκευής, το πλοίο εξοπλίστηκε με κρυογονικές μονάδες, συσκευές καύσης αερίου, συστήματα για τον ανεφοδιασμό καυσίμου μέσω ship-to-ship επιχειρήσεων, καθώς και συστήματα εναπανυγροποίησης αερίου. Το πλοίο μπορεί να εφοδιάζει καύσιμο LNG με παροχή 1.650 κ.μ. ανά ώρα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τον ανεφοδιασμό μεγάλων containerships, φορτηγών πλοίων διπλού καυσίμου, δεξαμενόπλοιων και πλοίων RO-RO.

Η εν λόγω μετασκευή αποτελεί την πρώτη του είδους της που πραγματοποιείται στην Κίνα, ενώ η υλοποίηση του έργου συνιστά μέρος της περιβαλλοντικής στρατηγικής της χώρας για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας μέσω της μετάβασης σε φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.