Η Καβάλα «hotspot» για τα κρουαζιερόπλοια

Η Καβάλα «hotspot» για τα κρουαζιερόπλοια

108
Η Καβάλα «hotspot» για τα κρουαζιερόπλοια

Τη λήξη μιας ιδιαίτερα πετυχημένης σεζόν για τον τουρισμό κρουαζιέρας στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, όπου οι αφίξεις σημείωσαν θεματική άνοδο σε σχέση με την περσινή χρονιά, γιόρτασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης (Δήμος Καβάλας, Επιμελητήριο, Οργανισμός Λιμένα Καβάλας – ΟΛΚ ΑΕ).

315471975_10222697664173377_3041179792305270104_n

Συνολικά 35 κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν φέτος στο λιμάνι της Καβάλας, το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο, μεταφέροντας περισσότερους από 55.000 επιβάτες από διαφορετικές χώρες. Κατά μέσο όρο, το «Απόστολος Παύλος» δεχόταν μια με δυο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων την εβδομάδα, με αποκορύφωμα την εβδομάδα στα μέσα Οκτωβρίου, όταν δέχθηκε για πρώτη φορά ταυτόχρονα τρεις αφίξεις. Το σημαντικότερο για τη φετινή σεζόν ήταν πως υπήρχε επιμήκυνσή της κατά δύο με τρεις τουλάχιστον μήνες, γεγονός που στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα για τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην ανατολική Μακεδονία.

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση υπογραμμίζοντας ότι το 2022 ο τουρισμός κρουαζιέρας πέρασε από τη φάση της σταθεροποίησης στη φάση της ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να φτάσει το 2023 στα επίπεδα του 2019, οπότε και αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 εκατομμύρια επισκέπτες παγκοσμίως.

«Η Ελλάδα», τόνισε η κ. Ζαχαράκη, «πρωταγωνίστησε στον τουρισμό κρουαζιέρας με την εφαρμογή πρωτοκόλλων, με τον εμβολιασμό πληρωμάτων, ζητώντας συγχρόνως από τις εταιρείες να στηρίξουν τη χώρα μας, κάτι που έγινε πράξη. Ο προορισμός της Καβάλας με όραμα, στρατηγική, σχεδιασμό και συνεργασίες κατάφερε να μπει ξανά δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά αφίξεων. Η συνεργασία των τοπικών φορέων έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αποτελούν παράδειγμα».

Στοχευμένες συνεργασίες και συλλογικές προσπάθειες

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργος Κουμπενάς, ο οποίος εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κρουαζιέρας στην Καβάλα. Αναφέρθηκε επίσης και στο λιμάνι της Καβάλας, στο επίπεδο εξυπηρέτησης, υποδομών, αλλά και στις ακόμη περισσότερες δυνατότητες τις οποίες έχει και μπορεί να αναδείξει.

Ο κ. Κουμπενάς σημείωσε ακόμα ότι στόχος είναι οι τουρίστες του εξωτερικού να γνωρίσουν και άλλα λιμάνια της Ελλάδας, ακόμα πιο βόρεια, πέρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί, και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλεται προσπάθεια με τους τοπικούς φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.