Τα blank sailings και η στρατηγική των liner εταιρειών

Τα blank sailings και η στρατηγική των liner εταιρειών

81
Τα blank sailings και η στρατηγική των liner εταιρειών

Με πρόσφατη ανάλυσή της, η Sea-Intelligence εξετάζει πώς αντιδρούν οι liners στη μειωμένη ζήτηση σε όρους blank sailings.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αναλύσεων κατέγραψε την πορεία των επιπρόσθετων blank sailings που αφορούν την περίοδο μεταξύ της 42ης και της 52ης εβδομάδας. Συγκεκριμένα εξετάζονται τα blank sailings όπως αυτά καταγράφονταν στην αρχή της 42ης και της 44ης εβδομάδας. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το διάστημα αυτό, τα επιπλέον blank sailings αυξήθηκαν σημαντικά στα δια-ειρηνικά routes έναντι αυτών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Ειδικότερα, μεταξύ Ασίας και Δυτικής Ακτής της Βόρειας Αμερικής, αυτά διαμορφώθηκαν σε 34, ενώ μεταξύ Ασίας και Ανατολικής Ακτής της Βόρειας Αμερικής ήταν στα δεκαέξι. Τις εβδομάδες 51 και 52, οι liner εταιρείες δεν έχουν προγραμματίσει blank sailings, σύμφωνα με τη Sea-Intelligence, δείγμα της αναποφασιστικότητας των μεταφορέων ως προς το πώς να προσεγγίσουν την περίοδο πριν από το Νέο Έτος της Κίνας. Πιθανώς να ακολουθούν μια στάση αναμονής αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει εποχιακή άνοδος της ζήτησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.