Κίνα: Μερική άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Κίνα: Μερική άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

81
Κίνα: Μερική άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα μερική χαλάρωση των μέτρων κατά της Covid-19 που έχουν στόχο τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό, κυρίως μια μείωση της καραντίνας κατά την άφιξη στη χώρα, η οποία περιορίζεται από δέκα σε οκτώ ημέρες.

Η ασιατική χώρα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που διατηρεί μια αυστηρή υγειονομική πολιτική κατά του κορονοϊού, με τα σύνορά της να παραμένουν κλειστά για τους περισσότερους ξένους πολίτες.

Μια κυβερνητική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου της δημόσιας τηλεόρασης CCTV, ανήγγειλε επίσης τη λήξη της ισχύος ενός κανονισμού που προέβλεπε ότι οι διεθνείς πτήσεις προς την Κίνα ματαιώνονται για μία ή δύο εβδομάδες σε περίπτωση που ανακαλύπτεται, κατά την άφιξη, υπερβολικά υψηλός αριθμός μολυσμένων επιβατών στο αεροπλάνο.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ανακούφιση για πολυάριθμούς ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν μέχρι τώρα το φόβο ότι οι πτήσεις τους θα μπορούσαν να ματαιωθούν την τελευταία στιγμή.

Συχνά ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν εβδομάδες, ακόμη και μήνες, εκτός Κίνας πριν ξαναβρούν θέσεις σε μια πτήση.

Άλλη καλή είδηση για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, Κινέζους ή μη: θα πρέπει να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα μόνο ενός τεστ PCR, το οποίο πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 48 ώρες πριν από την επιβίβαση για την Κίνα, αντί για δύο που απαιτουνταν μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.