Τέλος εποχής για τα κινεζικά εργοστάσια;

Τέλος εποχής για τα κινεζικά εργοστάσια;

128
Τέλος εποχής για τα κινεζικά εργοστάσια;

Σημαντικές αλλαγές διαφαίνονται για τη βιομηχανία παραγωγής, καθώς εργοστάσια στην Κίνα κλείνουν λόγω της χαμηλής ζήτησης. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι παραγγελίες σε εργοστάσια της νότιας Κίνας κατέγραψαν μεγάλη πτώση στη ζήτηση των Οκτώβριο, λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας προϊόντων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, προκαλώντας ένταση των ανησυχιών αναφορικά με την ανάπτυξη της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές τον Οκτώβριο κατέγραψαν πτώση 0,3% ‒έναντι αναμενόμενης ανόδου 4,5%‒, εξέλιξη που θεωρείται απότοκο τόσο της χαμηλής ζήτησης όσο και των οριζόντιων μέτρων του Πεκίνου ενάντια στην εξάπλωση της Covid-19, που μειώνουν τόσο την εξαγωγική ικανότητα της Κίνας όσο και την εγχώρια ζήτηση.

Παράλληλα, οι διπλωματικοί τριγμοί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν επιταχύνει τη μεταφορά της εργοστασιακής παραγωγής εκτός της Κίνας, προς λοιπές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία είχε ήδη εκκινήσει λόγω της ανόδου των μισθών στην Κίνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.