Χρηματοδοτικοί σκόπελοι δισεκατομμυρίων: Ο Ίλον Μασκ και το Twitter

Χρηματοδοτικοί σκόπελοι δισεκατομμυρίων: Ο Ίλον Μασκ και το Twitter

108
Χρηματοδοτικοί σκόπελοι δισεκατομμυρίων: Ο Ίλον Μασκ και το Twitter

Σε κίνηση ύψους $4 δισ. προχώρησε πρόσφατα ο επιφανής δισεκατομμυριούχος, και πλέον κάτοχος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, Ίλον Μασκ. Συγκεκριμένα, ο Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της εταιρείας τεχνολογίας Tesla, ύψους $4 δισ., προκειμένου να αντλήσει μέρος των κεφαλαίων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της απόκτησης του Twitter, μερικές ημέρες αφότου η συμφωνία οριστικοποιήθηκε.

Ειδικότερα, ο Ίλον Μασκ πούλησε 19,5 εκατ. μετοχές, έναντι περίπου $202 εκάστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή μίας μετοχής της Tesla τον Αύγουστο ήταν $290, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου του 2021 $407. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, οι μετοχές της Tesla τελούσαν υπό διαπραγμάτευση στα $188 εκάστη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ίλον Μασκ προβαίνει σε πώληση μετοχών της Tesla σε αναζήτηση ρευστότητας. Τον Απρίλιο του 2022 είχε πουλήσει μετοχές αξίας $8,5 δισ., ενώ τον Αύγουστο πούλησε επιπλέον μετοχές, συνολικού ύψους $6,9 δισ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ίλον Μασκ απέκτησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναντι $44 δισ., ακολουθώντας ένα «θρίλερ» μηνών, κατά το οποίο μάλιστα αποπειράθηκε να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Τα $12,7 δισ. των αναγκαίων κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση προήλθαν από την ανάληψη τραπεζικού χρέους από τον ίδιο, ενώ επιπλέον $7 δισ. προήλθαν από ίδια κεφάλαια λοιπών επενδυτών.

Πηγή: DW, Reuters, Financial Times

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.