Η Κίνα με στραμμένο το βλέμμα σε νέες τακτικές γραμμές

Η Κίνα με στραμμένο το βλέμμα σε νέες τακτικές γραμμές

58
Η Κίνα με στραμμένο το βλέμμα σε νέες τακτικές γραμμές

Σε νέες τακτικές γραμμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στρέφει το βλέμμα της η Κίνα. Ειδικότερα, το λιμάνι Huanghua, το μεγαλύτερο κινεζικό λιμάνι διαχείρισης φορτίων άνθρακα, εγκαινίασε στις 30 Οκτωβρίου μια νέα γραμμή, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του εξωτερικού εμπορίου, τη μείωση του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Το λιμάνι Huanghua στη Θάλασσα Μποχάι κατέγραψε ρεκόρ διακίνησης εμπορευμάτων το 2021 (311 εκατ. τόνοι) και για πέντε διαδοχικά έτη βρίσκεται στην κορυφαία 20άδα των λιμανιών αναφορικά με τη φορτοεκφόρτωση φορτίων.

Την ίδια ώρα, στα σκαριά βρίσκεται ένα επενδυτικό project συνδυασμένων μεταφορών αξίας $1,2 δισ. για την ανάπτυξη επτά σιδηροδρομικών γραμμών που θα συνδέουν το λιμάνι Huanghua.

Σε μια τελευταία ένδειξη ενδυνάμωσης των δεσμών με το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ, η Κίνα εγκαινίασε πρόσφατα μία ακόμα τακτική γραμμή εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ της Νότιας Σινικής Θάλασσας και του Yangon στη Μιανμάρ.

Η εν λόγω γραμμή, η οποία θα προστεθεί στις υπάρχουσες του RCEP (Περιφερειακή Ολοκληρωμένη Οικονομική Εταιρική Σχέση) υπό τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου των χωρών που το απαρτίζουν, εκκίνησε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Τα πλοία θα προσεγγίζουν επίσης λιμάνια σε παράκτιες πόλεις της Μαλαισίας και της Ινδονησίας πριν από το Yangon. Στη γραμμή θα δραστηριοποιούνται εβδομαδιαίως τέσσερα πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.