Επένδυση $800 εκατ. της AD Ports σε εταιρεία διαχείρισης containerships

Επένδυση $800 εκατ. της AD Ports σε εταιρεία διαχείρισης containerships

69
Επένδυση $800 εκατ. της AD Ports σε εταιρεία διαχείρισης containerships

O όμιλος AD Ports, o οποίος διαχειρίζεται δέκα λιμενικές εγκαταστάσεις στα ΗΑΕ, θα εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο της Global Feeder Shipping (GFS) με έδρα το Ντουμπάι έναντι $800 εκατ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων, της οποίας ο κύριος μέτοχος είναι το fund ADQ, θα αποκτήσει το 80% της GFS, εταιρείας διαχείρισης containerships. H συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί πλήρως μέσω δανείου και η υπάρχουσα διοίκηση της GFS θα παραμείνει ως έχει. Οι ιδρυτές της εταιρείας θα διατηρήσουν το υπόλοιπο 20% των μετοχών.

Η εξαγορά θα βοηθήσει την AD Ports να συνδέσει τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του Khalifa Port κοντά στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, με «βασικές αγορές» στον Περσικό Κόλπο, στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Ινδική Υποήπειρο και στην Τουρκία, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Είναι η πρώτη σημαντική συμφωνία της AD Ports στο γειτονικό Ντουμπάι, όπου είναι εγκατεστημένη η DP World, εκ των κορυφαίων διαχειριστών λιμένων παγκοσμίως. Στόχος της AD Ports είναι να ενσωματώσει την GFS σε ένα maritime cluster, το οποίο θα προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Φωτό: Τawatchai07/ Freepik

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.