Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο στόχαστρο των ΗΠΑ

49
Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα προβεί σε κρατικές επιδοτήσεις για έργα υποδομών στα λιμάνια της χώρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν $703 εκατ. για 41 λιμάνια σε 22 πολιτείες και στην Αμερικανική Σαμόα.

Οι επενδύσεις αποσκοπούν στην ανάπτυξη υποδομών εφοδιαστικής αλυσίδας, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και στη βελτίωση ή στη δημιουργία νέων σιδηροδρομικών δικτύων.

Μέρος αυτών των κεφαλαίων θα διατεθεί και για τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη για το έργο Arthur Kill Offshore Wind Terminal θα διατεθούν $48 εκατ., ενώ για το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια θα διατεθούν $30 εκατ., με στόχο την αντικατάσταση κάποιων βασικών οχημάτων του λιμανιού με νέα ηλεκτροκίνητα.

Τέλος, οι επιδοτήσεις της κρατικής διοίκησης των ΗΠΑ πρόκειται να καταστήσουν τα λιμάνια πιο βιώσιμα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.