DSI Phoenix: Το νέο απόκτημα της Diana Shipping

DSI Phoenix: Το νέο απόκτημα της Diana Shipping

472
DSI Phoenix: Το νέο απόκτημα της Diana Shipping

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται το επενδυτικό σχέδιο της Diana Shipping, η οποία ανακοίνωσε την παραλαβή ενός ακόμα Ultramax bulk carrier την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία παρέλαβε το DSI Phoenix, χωρητικότητας 60.456 dwt, το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 2017.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι εντάσσεται στο πλάνο ενίσχυσης του στόλου της εταιρείας βάσει συμφωνίας που είχε επιτευχθεί τον Αύγουστο του 2022. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Diana Shipping θα αυξήσει τον υπό διαχείριση στόλο της κατά εννιά Ultramax τελευταίων προδιαγραφών.

Μετά την προσθήκη του DSI Phoenix, ο υπό διαχείριση στόλος της Diana Shipping αριθμεί 37 bulk carriers – τέσσερα Newcastlemaxes, 11 Capesizes, πέντε Post-Panamaxes, έξι Kamsarmaxes, οκτώ Panamaxes και τρία Ultramaxes. Η συνολική χωρητικότητα του στόλου ανέρχεται περίπου σε 4,6 εκατ. dwt.

Τέλος, εντός του δ’ τριμήνου του 2022, η Diana Shipping αναμένει την παράδοση επιπλέον έξι Ultramax bulk carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.