Πόσο κοντά είναι η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση

Πόσο κοντά είναι η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση

97
Πόσο κοντά είναι η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση

Μακρινός φαίνεται να είναι ο δρόμος προς την ενεργειακή μετάβαση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Mohammed al-Jadaan, υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, στο φόρουμ «Future Investment Initiative».

Θίγοντας το θέμα της ενεργειακής μετάβασης, ο Σαουδάραβας υπουργός τόνισε πως πιθανότατα θα διαρκέσει 30 χρόνια, ενώ οι παραδοσιακοί ενεργειακοί πόροι παραμένουν σημαντικοί για την ασφάλεια της προσφοράς. Πρόσθεσε πως, τη στιγμή του η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ένα δύσκολο εξάμηνο, οι παραγωγοί πετρελαίου στον Αραβικό Κόλπο επωφελούνται, ενώ αυτή η κατάσταση αναμένεται να διατηρηθεί για τα επόμενα έξι χρόνια. Ανέφερε επιπλέον πως στην περιοχή πραγματοποιούνται επενδύσεις τόσο στη συμβατική ενέργεια όσο και σε πρωτοβουλίες με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας την ανάγκη παγκόσμιας συνεργασίας για την επίτευξη της σταθερότητας.

Παράλληλα, ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco δημιούργησε ένα ταμείο $1,5 δισ., με σκοπό την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης. Το Ταμείο στοχεύει σε επενδύσεις παγκόσμιας εμβέλειας, εστιάζοντας αρχικά σε τομείς όπως η δέσμευση και η αποθήκευση άνθρακα, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, τα έργα υδρογόνου, αμμωνίας και συνθετικών καυσίμων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.