Νέο deal στα υγραεριοφόρα

Νέο deal στα υγραεριοφόρα

182
Νέο deal στα υγραεριοφόρα

Οι Seapeak LLC και Jaccar Holdings ανακοίνωσαν μια νέα συμφωνία, με βάση την οποία η Seapeak θα εξαγοράσει τις Greenship Gas Trust και Greenship Gas Manager Pte. Ltd. και τις θυγατρικές τους (Evergas) από την Jaccar, σε μια συναλλαγή αξίας $700 εκατ.

Η Evergas είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία δύο Very Large Ethane Carriers και οκτώ Multigas/LNG carriers, τα οποία είναι χρονοναυλωμένα στην Ineos και μπορούν να καταναλώνουν αέριο. Η Evergas διαχειρίζεται επίσης έξι LPG carriers, τα οποία έχει εκμισθώσει έως το 2024.

Ο Mark Kremin, CEO της Seapeak, ανέφερε ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την εξέλιξη της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι από κοινού Ineos και Evergas διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τις αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου αερίου. «Η συνεργασία τους να αναπτύξουν διαδρομές για τη μεταφορά CO₂ είναι ζωτικής σημασίας για την απανθρακοποίηση της Ευρώπης», κατέληξε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.