Ένας εθνικός εμπορικός στόλος στα άμεσα σχέδια της Αυστραλίας

Ένας εθνικός εμπορικός στόλος στα άμεσα σχέδια της Αυστραλίας

89
Ένας εθνικός εμπορικός στόλος στα άμεσα σχέδια της Αυστραλίας

Mε ένα πλάνο δημιουργίας Εθνικού Στρατηγικού Στόλου προχωρά η Αυστραλία, με σκοπό την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας και τη βελτίωση της εθνικής της ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα εργασίας που θα επιμεληθεί το εν λόγω project αποτελείται από εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας, κύριους ναυλωτές, ναυτιλιακές ενώσεις, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου και το Υπουργείο Άμυνας. Παράλληλα, οι αρμοδιότητες της ομάδας θα είναι η καθοδήγηση της αυστραλιανής κυβέρνησης για τον τρόπο δημιουργίας του στόλου.

Το σχέδιο ορίζει πως ο Στρατηγικός Στόλος, όπως ονομάζεται, θα αποτελείται από πλοία τα οποία θα φέρουν τη σημαία της Αυστραλίας και τα οποία θα επανδρώνονται από αυστραλιανό πλήρωμα.

Για την υλοποίηση του έργου, το πρωταρχικό στάδιο περιλαμβάνει τους στόχους προς επίτευξη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής φάσης, εκπρόσωποι της ναυτιλίας και των θαλάσσιων μεταφορών συνολικά θα καταθέτουν τις προτάσεις τους για το όραμα του Στρατηγικού Στόλου μέσω μιας διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης.

Σε δεύτερη φάση θα επιλεχθούν τα πλοία (έως και 12) που θα απαρτίζουν τον στόλο. Η επιλογή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2023.

«Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσουμε ότι η Αυστραλία συνεχίζει να έχει μια ανθεκτική εφοδιαστική αλυσίδα για την προμήθεια τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων σημαντικών φορτίων στις βιομηχανίες της χώρας», τόνισε η Catherine King, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.