Άρωμα Κίνας στο λιμάνι του Αμβούργου

Άρωμα Κίνας στο λιμάνι του Αμβούργου

136
Άρωμα Κίνας στο λιμάνι του Αμβούργου

Παρά τις έντονες επιφυλάξεις της, η γερμανική κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρόταση της κινεζικής εταιρείας COSCO για την αγορά μετοχών σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς στο λιμάνι του Αμβούργου.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γερμανίας και η COSCO, ήρθαν σε συμφωνία ύστερα από τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε η κινεζική εταιρεία. Με βάση τη συμφωνία η Cosco θα εξαγοράσει το 24,9% των μετοχών του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Tollerort.

Η συμφωνία ορίζει πως η εταιρεία μελλοντικά δεν θα μπορεί να αυξήσει άμεσα το μερίδιο της αλλά θα πρέπει τα δύο μέρη να υποβληθούν σε νέα επενδυτική συμφωνία.

Όπως ανακοίνωσε η Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού, αυτή η επένδυση θα αποφέρει ανάπτυξη στο λιμάνι και θα ενισχύσει μελλοντικά τη βιωσιμότητα του, ενώ πρόκειται να εξασφαλιστούν νέες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη άνοιξη προειδοποίησε τη γερμανική κυβέρνηση για την εν λόγω κινεζική επένδυση. Άλλωστε δεν είναι οι λίγοι οι γεωπολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές που ασκούν έντονη κριτική στα στρατηγικά επενδυτικά σχέδια των Κινέζων στη Δύση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.