Θεσσαλονίκη: Σημαντική άνοδος των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2022

Θεσσαλονίκη: Σημαντική άνοδος των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2022

52
Θεσσαλονίκη: Σημαντική άνοδος των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2022

Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα καταγράφει ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις, με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια να σημειώνει πρόσφατα με tweet του: «Με 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων φέτος στα λιμάνια της Ελλάδας, η κρουαζιέρα αποκτά ισχυρή δυναμική. Η αύξηση κατά 25%, σε σύγκριση με το 2019, αφορά στο σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας. Έτσι, το τουριστικό προϊόν διαχέεται σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες».

Στο πλαίσιο αυτό, το 2022 φαίνεται να είναι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, αυτό της Θεσσαλονίκης, με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων να εκτιμώνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, έως το τέλος του έτους εκτιμάται πως 61 θα είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα έχουν αφιχθεί στο λιμάνι, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση, ύψους 258%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, κατά το επόμενο έτος, εκτιμάται πως η δραστηριότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί περαιτέρω, με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων να προβλέπεται πως θα διαμορφωθούν στις εβδομήντα εννέα.

Φωτό: Νίκος Αρβανιτίδης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.