Έλπη Πετράκη, η νέα πρόεδρος της WISTA International

    700
    Έλπη Πετράκη, η νέα πρόεδρος της WISTA International

    Σε νέα πρόεδρο της WISTA International ανακηρύχθηκε η κ. Έλπη Πετράκη στις αρχαιρεσίες της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη της Ελβετίας. Η κ. Έλπη Πετράκη θα διατελέσει πρόεδρος της WISTA International έως και το 2024, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, η οποία διατελεί πρόεδρος από το 2017.

    Σημειώνεται ότι η κ. Πετράκη διατελεί Πρόεδρος και της WISTA Hellas. Εκτός αυτού, είναι η Operations και Chartering Manager της ENEA Management Inc. αλλά και Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

    Σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Έλπη Πετράκη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλες τις Εθνικές Ενώσεις WISTA καθώς και άλλους διεθνής οργανισμούς με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη ναυτιλία, να βρούμε λύσεις στις προκλήσεις της βιομηχανίας – όπως η απανθρακοποίηση και η ψηφιοποίηση – και να προσελκύσουμε νέο ταλέντο, φροντίζοντας να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε όλους».

    H WISTA International (Women’s International Shipping & Trading Association) αποτελεί Ένωση διεθνούς βεληνεκούς και θεωρείται το σημαντικότερο όργανο εκπροσώπησης των γυναικών στη ναυτιλία. Κύριος στόχος της WISTA είναι η αύξηση του ρόλου του γυναικείου φύλου στη λήψη των αποφάσεων εντός της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.