Imperial Petroleum: Εντυπωσιακή άνοδος στα τριμηνιαία κέρδη

Imperial Petroleum: Εντυπωσιακή άνοδος στα τριμηνιαία κέρδη

541
Imperial Petroleum: Εντυπωσιακή άνοδος στα τριμηνιαία κέρδη

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας Imperial Petroleum του ομίλου Βαφειά.

Τα έσοδα της εταιρείας το γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα $42,6 εκατ. σημειώνοντας αύξηση $38,5 εκατ. ή 930% έναντι $4,1 του γ’ τριμήνου του 2021. Αντίστοιχα τα κέρδη της ανήλθαν στα $15,5 εκατ. σε σχέση με τις ζημιές $0,9 εκατ. έναν χρόνο πριν.

Σε επίπεδο εννιαμήνου, τα έσοδα της Imperial Petroleum ήταν στα $59,1 εκατ., αύξηση $45,7 εκατ. ή 341% έναντι εσόδων $13,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Η κερδοφορία διαμορφώθηκε στα $15,8 εκατ. όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρσι η εταιρεία κατέγραψε ζημίες $2,2 εκατ.

Ο κ. Χάρης Βαφειάς, CEO της Imperial Petroleum ανέφερε: «Η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη της κερδοφορίας αυτό το τρίμηνο αποτελεί απόδειξη ότι η στρατηγική της εταιρείας μας αποδίδει. Με τα κεφάλαια που αντλήσαμε καταφέραμε να αυξήσουμε τον στόλο μας, να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας, να αυξήσουμε τις ταμειακές ροές μας και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας. Ως αποτέλεσμα της απόκτησης έξι πλοία σε δέκα μήνες, καταγράψαμε κέρδη $15,5 εκατ. σε ένα τρίμηνο, αριθμός ο οποίος είναι υψηλότερος κατά 15.400% έναντι των κερδών του β’ τριμήνου και αντιστοιχεί στο 23% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.