Goldman Sachs: Διείσδυση στο κινεζικό real estate

Goldman Sachs: Διείσδυση στο κινεζικό real estate

53
Goldman Sachs: Διείσδυση στο κινεζικό real estate

Τις βλέψεις της για επέκταση στην κινεζική βιομηχανία real estate κατέστησε σαφείς η τράπεζα-κολοσσός Goldman Sachs, μέσω της ίδρυσης joint venture στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα διατηρεί πλέον joint venture με την κινεζική εταιρεία εφοδιαστικών αλυσίδων Sunjade, προσβλέποντας στην ενίσχυση των επενδύσεων στα κινεζικά logistics και στα projects υποδομών με επίκεντρο το real estate.

Η επένδυση αυτή πραγματοποιείται μέσω θυγατρικής της, της Goldman Sachs Asset Management, η οποία επί του παρόντος έχει επενδύσει περί τα $50 δισ. παγκοσμίως στο real estate. Το joint venture στην Κίνα αναμένεται να επικεντρωθεί στις πιο ανεπτυγμένες πόλεις και στις κοντινές σε αυτές περιοχές.

Η τελευταία κίνηση της Goldman Sachs παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η κινεζική βιομηχανία ακινήτων είναι αντιμέτωπη επί σειρά μηνών με μια μεγάλη κρίση. Τον Αύγουστο του 2022, οι τιμές ακινήτων κατέγραψαν πτώση για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκαν σε κατά 30% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση. Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά απότοκο της πολιτικής του Πεκίνου, το οποίο προσέβλεπε σε μείωση των τιμών, οι οποίες ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα επί έτη, καθιστώντας για σημαντικό μέρος του πληθυσμού την αγορά οικίας απαγορευτική.

Μάλιστα, η εν λόγω κατάσταση προκαλεί ανησυχία για την κινεζική οικονομία, αλλά και την παγκόσμια, δεδομένου του πρωτεύοντος ρόλου της Κίνας σε αυτήν.

Πηγή: Reuters, Al Jazeera

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.