Τα κρουαζιερόπλοια στις υπηρεσίες του Μουντιάλ

Τα κρουαζιερόπλοια στις υπηρεσίες του Μουντιάλ

132
Τα κρουαζιερόπλοια στις υπηρεσίες του Μουντιάλ

Τα βλέμματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας θα είναι στραμμένα στο Κατάρ τον προσεχή Νοέμβριο, καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Το Κατάρ αναμένει ότι πάνω από 1 εκατ. φίλαθλοι θα βρεθούν στη χώρα, για να παρακολουθήσουν το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, αριθμός που αντιστοιχεί στο 37% του πληθυσμού του (2,7 εκατ. άνθρωποι). Δεδομένου ότι το Κατάρ έχει έκταση 12.000 τ.χλμ., όσο δηλαδή η Τζαμάικα, παρόμοια αθλητικά δρώμενα στο παρελθόν ανέδειξαν προβλήματα στις μεταφορές και στα logistics, λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών.

Εδώ και αρκετό διάστημα δεν υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές τους ήταν πολύ υψηλές. Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, δεν είναι πρωτόγνωρη για τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις. Παρόμοια ήταν η κατάσταση το 2006 στη Γερμανία και το 2010 στη Νότια Αφρική. Συνεπώς, οι διοργανώτριες χώρες καλούνται να εφευρίσκουν καινοτόμες ιδέες για τη φιλοξενία των φιλάθλων. Για παράδειγμα, οι Βραζιλιάνοι το 2014 άνοιξαν τις φαβέλες τους και νοίκιασαν στους τουρίστες δωμάτια.

Το Κατάρ δεν αποτελεί εξαίρεση και στην περίπτωσή του έχουν επιστρατευθεί κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα λειτουργήσουν ως πλωτά ξενοδοχεία. Το «MSC Opera» είναι το τρίτο κρουαζιερόπλοιο μετά τα «MSC World Europa» και «MSC Poesia» που έχουν ναυλώσει οι διοργανωτές από την MSC Cruises. Eπί του παρόντος, τα τρία πλοία βρίσκονται στην Ευρώπη, αλλά θα πλεύσουν προς την πρωτεύουσα του Κατάρ ώστε να προσφέρουν πάνω από 5.000 καμπίνες στους ποδοσφαιρόφιλους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.