Κινεζικά lockdowns, (ξανά) εφιάλτης για τη ναυτιλιακή κίνηση;

Κινεζικά lockdowns, (ξανά) εφιάλτης για τη ναυτιλιακή κίνηση;

246
Κινεζικά lockdowns, (ξανά) εφιάλτης για τη ναυτιλιακή κίνηση;

Νέα έξαρση της πανδημίας καταγράφεται στην Κίνα, προκαλώντας ανησυχία αναφορικά με την πιθανή επιβολή lockdowns. Άλλωστε, σε πρόσφατη ομιλία του, ο Σι Τζινπίνγκ υπερασπίστηκε την αυστηρή πολιτική του Πεκίνου ενάντια στην Covid-19, αφήνοντας ανοιχτό το «παράθυρο» για περαιτέρω σκληρά μέτρα στο μέλλον.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι τα κρούσματα σημειώνουν εκ νέου άνοδο. Στη βορειοδυτική περιοχή της επαρχίας Xinjiang, κάποιες πόλεις βρίσκονται υπό εκτεταμένο lockdown, ενώ στην επαρχία Guangdong έχει σημειωθεί υψηλός –για τα κινεζικά δεδομένα– αριθμός κρουσμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων στην πρωτεύουσα της επαρχίας Guangzhou.

Παράλληλα, δημοσίευμα του TheLoadstar σημειώνει ότι τα κινεζικά lockdowns σε πόλεις-λιμάνια επηρεάζουν σημαντικά εκ νέου τις εφοδιαστικές αλυσίδες. Ενδεικτικά αναφέρονται το Νινγκμπό, η Σαγκάη και το Tianjin. Μάλιστα, στο Νινγκμπό καταγράφεται έλλειψη οδηγών, που προκαλεί συμφόρηση στους τερματικούς.

Επιπλέον, στη Σαγκάη, παρότι οι λιμενικές λειτουργίες παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, τα σποραδικά καταγραφέντα κρούσματα προκαλούν μεμονωμένα lockdowns εντός της πόλης και μικρές καθυστερήσεις. Πάντως, εφόσον η εν λόγω κατάσταση επιμείνει, το φαινόμενο δύναται να ενταθεί και να επεκταθεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.