H Hapag-Lloyd Cruises επενδύει στα βιοκαύσιμα

H Hapag-Lloyd Cruises επενδύει στα βιοκαύσιμα

75
H Hapag-Lloyd Cruises επενδύει στα βιοκαύσιμα

Η εταιρεία κρουαζιέρας Hapag-Lloyd Cruises, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, πραγματοποίησε για πρώτη φορά δοκιμαστικό ανεφοδιασμό πλοίου της με βιοκαύσιμο.

Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο «Hanseatic Inspiration» της εταιρείας εφοδιάστηκε στην Ολλανδία με ένα μείγμα βιοκαυσίμου της εταιρείας GoodFuels. Το εν λόγω βιοκαύσιμο αποτελεί μείγμα μαγειρικών ελαίων και πετρελαίου ναυτιλίας, με περιεκτικότητα σε θείο 0,1%, και προσφέρει μείωση των εκπομπών CO₂ έως και κατά 90% σε σύγκριση με την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Παράλληλα, η Hapag-Lloyd Cruises προγραμματίζει τον ανεφοδιασμό και άλλων πλοίων του στόλου της με μείγματα βιοκαυσίμων.

Η εταιρεία έχει ήδη από το 2020 σταματήσει την κατανάλωση μαζούτ στα πλοία του στόλου της, αντικαθιστώντας το με πετρέλαιο περιεκτικότητας σε θείο 0,1%, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει και άλλες μεθόδους μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της. Ανάμεσα σε αυτές είναι η μείωση της μέσης ταχύτητας πλεύσης των πλοίων της, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και άρα και των παραγόμενων εκπομπών, καθώς και η δοκιμή συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων μέσω του ηλεκτρικού δικτύου της στεριάς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.