Μειωμένες οι αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια τον Σεπτέμβριο

Μειωμένες οι αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια τον Σεπτέμβριο

93
Μειωμένες οι αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια τον Σεπτέμβριο

Μειωμένη εμφανίστηκε η κίνηση πλοίων στα ελληνικά λιμάνια κατά τον Σεπτέμβριο, με τις αφίξεις να φτάνουν τις 2.677 έναντι των 3.152 αφίξεων του Αυγούστου, σύμφωνα με αποκλειστικά δεδομένα της MarineTraffic για τα Ναυτικά Χρονικά.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων (2.123) αφορούσε πλοία που είχαν ως τόπο αναχώρησης και τελικού προορισμού ελληνικά λιμάνια.

Επιπροσθέτως, οι 157 αφίξεις αφορούσαν πλοία που αναχώρησαν από τουρκικά λιμάνια, ενώ 89 αφορούσαν πλοία με αφετηρία την Ιταλία και προορισμό την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις σημαίες των πλοίων που αφίχθηκαν σε ελληνικά λιμάνια, σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει πως σε 131 αφίξεις το πλοίο έφερε σημαία Μάλτας, σε 118 αφίξεις σημαία Παναμά, σε 92 αφίξεις σημαία Λιβερίας, σε 57 αφίξεις σημαία Πορτογαλίας και σε 48 αφίξεις σημαία Κύπρου. Τέλος, σε 1.913 αφίξεις τα πλοία έφεραν την ελληνική σημαία.

SEP2022_Commercial-Vessels_1200X628

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.