Κινεζικά ναυπηγεία: Νέες παραγγελίες για 22 νεότευκτα

Κινεζικά ναυπηγεία: Νέες παραγγελίες για 22 νεότευκτα

159
Κινεζικά ναυπηγεία: Νέες παραγγελίες για 22 νεότευκτα

Νέες παραγγελίες για 22 νεότευκτα πλοία έλαβε το κινεζικό ναυπηγείο Yangzijiang Shipbuilding, αυξάνοντας τη συνολική αξία των παραγγελιών του στο υψηλό ρεκόρ των $10,27 δισ.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες παραγγελίες θα αυξήσουν το σύνολο των εξασφαλισμένων παραγγελιών του ναυπηγείου σε σαράντα, συνολικής αξίας $3,6 εκατ., από τις αρχές του έτους έως σήμερα.

Οι παραγγελίες περιλαμβάνουν τέσσερα bulk carriers χωρητικότητας 32.000 dwt, έξι ακόμα bulk carriers χωρητικότητας 66.000 dwt και δώδεκα containerships κατανάλωσης LNG με μεταφορική ικανότητα 16.000 TEUs.

Όπως ανέφερε ο κ. Ren Letian, διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου, οι αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί οδηγούν σε αυξημένη ζήτηση για πράσινα πλοία, ενώ συμπλήρωσε πως ο όμιλος έχει επωφεληθεί από αυτή την εξέλιξη.

Τέλος, συνολικά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, το Yangzijiang Shipbuilding έχει παραδώσει 51 πλοία και διαφαίνεται ότι θα πετύχει τον στόχο που έχει τεθεί για το 2022 και αφορά τη συνολική παράδοση 70 πλοίων.

Φωτό: Aleksandar Plavevski/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.