Αυστραλία: Ρεκόρ εσόδων από τις εξαγωγές εμπορευμάτων

Αυστραλία: Ρεκόρ εσόδων από τις εξαγωγές εμπορευμάτων

51
Αυστραλία: Ρεκόρ εσόδων από τις εξαγωγές εμπορευμάτων

Άνοδο των εσόδων της από τις εξαγωγές εμπορευμάτων βλέπει η Αυστραλία για φέτος και για το 2023, απόρροια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

H αυστραλιανή κυβέρνηση, με έκθεσή της, εκτιμά ότι τα έσοδά της από τις εξαγωγές θα ανέλθουν στα επίπεδα ρεκόρ των $293 δισ. το δημοσιονομικό έτος 2022-2023, το οποίο εκκίνησε την 1η Ιουλίου.

H αμέσως προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για έσοδα ύψους $262 δισ. από τις εξαγωγές, αριθμός αυξημένος κατά 37% έναντι του 2020-2021. Για το 2023-2024, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης αναφέρουν έσοδα ύψους $235 δισ. ($212 δισ. η αμέσως προηγούμενη εκτίμηση).

Η Αυστραλία συνιστά τον κορυφαίο εξαγωγέα σιδηρομεταλλεύματος, LNG και λιθίου, ενώ αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα θερμικού άνθρακα του κόσμου. Στην έκθεση ωστόσο υπογραμμίζονται ορισμένοι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να ανατρέψουν την καλή εικόνα των εξαγωγών και δεν είναι άλλοι από τον πληθωρισμό και τον κίνδυνο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Από την άλλη, ο κίνδυνος συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία ουσιαστικά θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις τιμές ενέργειας, δίνοντας ώθηση στα δημόσια έσοδα της Αυστραλίας, τονίζει εν κατακλείδι η έκθεση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.