Maersk: Παραγγελία για έξι containerships κατανάλωσης μεθανόλης

Maersk: Παραγγελία για έξι containerships κατανάλωσης μεθανόλης

137
Maersk: Παραγγελία για έξι containerships κατανάλωσης μεθανόλης

Ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός A.P. Moller-Maersk προχώρησε σε μια παραγγελία για έξι επιπλέον containerships, τα οποία θα μπορούν να καταναλώνουν ως καύσιμο πράσινη μεθανόλη.

Τα καινοτόμα πλοία θα ναυπηγηθούν από την Hyundai Heavy Industries (HHI) και θα διαθέτουν χωρητικότητα περίπου 17.000 TEUs, ενώ θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες διπλού καυσίμου, οι οποίοι θα τους επιτρέπουν να μειώσουν τις εκπομπές CO₂ που παράγουν έως και κατά 800.000 τόνους ετησίως, μέσω της κατανάλωσης πράσινης μεθανόλης.

Η εν λόγω παραγγελία γίνεται στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της Maersk, η οποία πλέον αριθμεί 19 υπό παραγγελία πλοία κατανάλωσης καυσίμου μεθανόλης. Σύμφωνα με τη Maersk, η ανανέωση του στόλου της εταιρείας με τα 19 καινοτόμα containerships κατανάλωσης πράσινης μεθανόλης αναμένεται να αποφέρει ετήσια συνολική μείωση των εκπομπών CO₂ του στόλου της εταιρείας κατά 2,3 εκατ. τόνους.

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, η Maersk επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για το 2040 για μηδενικές καθαρές εκπομπές από το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Παράλληλα, ο όμιλος εργάζεται πάνω στην επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων του για το 2030, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη μείωση κατά 50% των εκπομπών ανά μεταφερόμενο container σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές του 2020 και την ανανέωση του στόλου του ομίλου μέσω της παραγγελίας αποκλειστικά νεότευκτων πλοίων, τα οποία θα μπορούν να καταναλώνουν πράσινα καύσιμα.

Φωτό: Μaersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.