Ίδρυμα Ι. Λάτση: Μεγάλη δωρεά στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

    272
    Ίδρυμα Ι. Λάτση: Μεγάλη δωρεά στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

    Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 τα εγκαίνια του έργου «Αναδιαρρύθμιση – Ανακαίνιση – Αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» που υλοποιήθηκε με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

    Το έργο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών επείγουσας φροντίδας του Νοσοκομείου, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών και των συνοδών τους καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

    Το Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» λειτούργησε ως το πρώτο συντονιστικό κέντρο επειγόντων περιστατικών στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με σκοπό την αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και του συνόλου της Ελληνικής Επικράτειας σε 24ωρη καθημερινή βάση. Περισσότερα από 80.000 άτομα επισκέφθηκαν το Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας του για το 2021, καθιστώντας το πρώτο στο λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ η επισκεψιμότητά του ανήλθε σε περίπου 55.000 άτομα για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Η δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση αφορούσε στη μελέτη και υλοποίηση της πλήρους οικοδομικής και Η/Μ ανακατασκευής του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος (1.192 m2) του Τ.Ε.Π., του περιβάλλοντος αυτού χώρου (1.600 m2) και του νέου στεγάστρου (350 m2) καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

    Με τον λειτουργικό και χωροταξικό επανασχεδιασμό του Τ.Ε.Π. εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της δομής και αυξάνεται η αποδοτικότητα του Νοσοκομείου, με γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών υγειονομικής περίθαλψης.

    Πηγή-Φωτό: www.latsis-foundation.org

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.