Με άρωμα Νότιας Κορέας η κορυφή των παραγγελιών

Με άρωμα Νότιας Κορέας η κορυφή των παραγγελιών

113
Με άρωμα Νότιας Κορέας η κορυφή των παραγγελιών

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας έλαβαν σχεδόν το 60% των παγκόσμιων παραγγελιών κατά τον Σεπτέμβριο του 2022, κατακτώντας την πρώτη θέση, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Πιο συγκεκριμένα, τα εγχώρια ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες 1,32 εκατ. compensated gross tons (CGTs) για 22 πλοία τον περασμένο μήνα ή, σε ποσοστιαίους όρους, το 61% από τα 2,17 εκατ. CGTs παγκοσμίως.

Παρότι τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία κατέκτησαν την κορυφή των παραγγελιών σε όρους χωρητικότητας, τα κινεζικά ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες για περισσότερα πλοία (26 έναντι 22), με ολική χωρητικότητα 550.000 CGTs, που αντιστοιχούν στο 25% των παραγγελιών παγκοσμίως, κατατάσσοντας την Κίνα στη δεύτερη θέση.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία έχουν εξασφαλίσει 13,22 εκατ. CGTs σε παραγγελίες, δηλαδή το 44% επί του συνόλου, που ανέρχεται σε 30,34 εκατ. CGTs. Ο τελευταίος αυτός αριθμός είναι μειωμένος κατά 32% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Τέλος, όσον αφορά τις εκκρεμείς παραγγελίες, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία κατατάσσονται στη δεύτερη θέση, αντιπροσωπεύοντας το 32% (36,03 εκατ. CGTs), ενώ στην πρώτη θέση βρίσκονται τα κινεζικά ναυπηγεία με ποσοστό 42% (43,34 CGTs).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.