Οι κινήσεις της Scorpio Tankers, «ανταμοιβή» για τους μετόχους

Οι κινήσεις της Scorpio Tankers, «ανταμοιβή» για τους μετόχους

124
Οι κινήσεις της Scorpio Tankers, «ανταμοιβή» για τους μετόχους

Σε σημαντικές κινήσεις, που αναμένεται να στηρίξουν τους μετόχους της, προέβη πρόσφατα η Scorpio Tankers.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την επαναγορά σχεδόν 380.000 κοινών μετοχών της για κατά μέσο όρο $39,77 εκάστη.

Παράλληλα, η Scorpio Tankers γνωστοποίησε τη ναύλωση τριών LR2 δεξαμενόπλοιών της, έναντι $32.750/ημέρα έκαστο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του συμβολαίου τα τρία έτη. Τα αθροιστικά έσοδα από τα τρία συμβόλαια ανέρχονται στα $101,6 εκατ., υποστηρίζοντας την κερδοφορία της εταιρείας.

Οι προαναφερθείσες κινήσεις της Scorpio Tankers ευνοούν τους μετόχους της εταιρείας. Η επαναγορά των μετοχών της αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο της αξίας τους, ενώ τα συμβόλαια χρονοναύλωσης διασφαλίζουν τα έσοδα της εταιρείας από την εμπορική λειτουργία των πλοίων. Το γεγονός αυτό αφαίρει ένα μέρος των αστάθμητων παραγόντων που επηρεάζουν την οικονομική επίδοση μιας εταιρείας και κατ’ επέκταση καθιστούν τη διανομή μερίσματος στους μετόχους πιο εφικτό σενάριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.