Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών σε ιταλικό λιμάνι

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών σε ιταλικό λιμάνι

90
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών σε ιταλικό λιμάνι

Αστυνομική επιχείρηση στην Ιταλία οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, το οποίο δωροδοκούσε λιμενεργάτες και προωθούσε δεκάδες τόνους κοκαΐνης στην Ευρώπη. Η επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των Europol και Eurojust, στο λιμάνι Gioia Tauro, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 31 ατόμων και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εγκληματικής προέλευσης αξίας 7 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση ακολούθησε πρότερη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν τέσσερις τόνοι κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικά πορίσματα, τα φορτία ναρκωτικών αποστέλλονταν από τη Νότια Αμερική. Διεφθαρμένοι εργαζόμενοι, και δη λιμενεργάτες και τελωνειακοί υπάλληλοι, φρόντιζαν τα containers που μετέφεραν τα ναρκωτικά να αποφύγουν ή να «ξεγελάσουν» σχετικούς ελέγχους. Η προμήθειά τους κυμαινόταν μεταξύ 7% και 20% της αξίας των εμπορευμάτων.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και στη Νότια Αμερική των «εγκεφάλων» του κυκλώματος, που οργάνωναν την αποστολή μικρών φορτίων κοκαΐνης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.