Π. Ξενοκώστας: Ενίσχυση 1,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας

  124
  Π. Ξενοκώστας: Ενίσχυση 1,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας

  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ, κος Πάνος Ξενοκώστας, σε ομιλία που απηύθυνε στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνας ανακοίνωσε την ενίσχυσή τους με 1,2 εκατ. ευρώ ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς τους εργαζομένους, αλλά και της δέσμευσης του στο πλάνο εξυγίανσης. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει τον Δεκέμβριο «πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά», όπως σημείωσε ο ίδιος.

  Η απόφαση της καταβολής του ποσού αυτού έρχεται ως επιστέγασμα της στενής συνεργασίας που έχει θεμελιώσει  η εταιρεία με τους εργαζομένους των Ναυπηγείων, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους για τη δυναμική επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

  Στην ομιλία του, ο κος Π. Ξενοκώστας, επανέλαβε ότι στόχο αποτελεί η υποβολή του φακέλου εξυγίανσης στα αρμόδια δικαστήρια προς επικύρωση ως τις 31 Οκτωβρίου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η σχετική απόφαση των δικαστηρίων θα ανακοινωθεί το ταχύτερο δυνατό.

  Κατά την ομιλία του, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις πρόδρομες διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, ώστε να προχωρήσει τάχιστα το σύνολο των επισκευών και το ναυπηγείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό. «Έχει ξεκινήσει ήδη μια αναλυτική αποτύπωση όλων των επιμέρους επισκευών, μετασκευών, συντηρήσεων, ώστε μετά το τέλος Ιανουάριου και την δικαστική απόφαση, να πατήσουμε το κουμπί επανεκκίνησης και να ξαναμπεί το ναυπηγείο σε τροχιά αναγέννησης», επισήμανε ο ίδιος.

  Τέλος, ο Πρόεδρος της ONEX αναφέρθηκε στην απόφαση του ιδίου να αναλάβει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παρά τις δυσκολίες που κληρονόμησε, με την έμπρακτη υλοποίηση των υποσχέσεων του προς τους εργαζομένους να αποτελεί την πιο ηχηρή απάντηση προς κάθε αμφισβήτηση του σχεδίου εξυγίανσης. «Εγώ είμαι εδώ και προσωπικά αναλαμβάνω μια διαδρομή δύσκολη. Εργαζόμενοι και ιδιοκτησία σε αυτό το ναυπηγείο είναι ένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.